Veilige en beveiligde gereedschapsopslag met de Hänel VendiShelf-systeem in de Hänel Lean-Lift®

Bij Zetec is de Hänel Lean-Lift® het centrale uitgiftestation direct op de productieafdeling. Gereedschappen zoals spantangen, gereedschapshouders en ook speciale gereedschappen zoals bijvoorbeeld vormboren worden hier economisch en efficiënt klaargezet. Naast de multifunctionele containers van Hänel met op maat gemaakte gereedschapshouders worden in de magazijnlift ook containers in de VendiShelfuitvoering gebruikt.

'De Hänel Lean-Lift® als centraal gereedschapsuitgiftestation op de productieafdeling is een belangrijk onderdeel van onze succesvolle procesoptimalisatie.' 

Ingo Hell,
directeur

Dubbele toegangsbeveiliging door RFIDautorisatie en het Hänel VendiShelf-system

Nadat de ploegbaas zich via RFID op de Hänel besturing MP 12 N heeft aangemeld, kan hij de opslagcontainers opvragen. Dure gereedschappen zijn bovendien op opslagcontainers met het Hänel VendiShelf-systeem opgeslagen. 

Daarbij kan uitsluitend de vakdeur van het benodigde gereedschap voor een bepaalde periode worden geopend. Zo is de aanvoer naar de productieafdeling ook bij een onbezette gereedschapsuitgifte in de ploegendienst gegarandeerd. 

Uiteraard is ook de Hänel Lean-Lift® direct aan het ERP-systeem van Zetec gekoppeld. Hierdoor hebben alle geautoriseerde afdelingen van het hele bedrijf altijd inzicht in de actuele gereedschapsvoorraad in het magazijn. Minimum- en maximumvoorraden van de gereedschapstypes zijn in het ERP-systeem opgeslagen en worden direct naar de inkoopafdeling gestuurd voor bijbestellingen. 

Dankzij de veilige en beveiligde opslag in de Hänel Lean-Lift® heeft de firma Zetec ook in de ploegendienst gecontroleerde toegang tot de gereedschappen!

Klaar voor de optimale opslag van gereedschap?