De Hänel Lean-Lift® – het hightech-gereedschapsmagazijn voor de productie van precisieonderdelen

Bij Müller Präzisionsteile GmbH speelt de beveiligde en systematische opslag van de draai- en freesgereedschappen een belangrijke rol. De groep van zes Hänel Lean-Liften® op de afdeling Gereedschapsvoorbereiding stelt de benodigde gereedschappen beschikbaar aan de desbetreffende bewerkingscentra.

De verticale liften van Hänel in de uitvoering voor zware lasten maken een flexibele opslag van frezen, draaikoppen en kleine gereedschappen mogelijk. De multifunctionele container van Hänel beschikt over optimaal aangepaste houders voor veel gereedschappen. 

Intern geproduceerde speciale gereedschappen worden ook ergonomisch en beveiligd opgeslagen.

'Bij krappe leveringsschema’s moeten veel gereedschappen betrouwbaar, efficiënt en beschermd tegen externe invloeden worden opgeslagen – deze taak vervult de Hänel Lean-Lift® met bravoure!' 
 

Harald Bierth,
productieleider

Gereedschappen ergonomisch en veilig uitnemen

Dankzij neerklapbare draagrails kan er nog ergonomischer bij de Hänel Lean-Liften® worden gewerkt. De multifunctionele containers glijden op soepele kunststof rollen uit de werkopening, zodat ook gereedschappen op volle containers veilig kunnen worden uitgenomen. 

Voor het organiseren van de gereedschappen maakt het bedrijf gebruik van het Tool Management System (TMS) van de firma Zoller. Hierin is behalve het gereedschapsen artikelnummer ook de exacte opslagplaats in de magazijnlift opgeslagen. 

Lijsten met de benodigde gereedschappen worden door de medewerkers bij de Hänel Lean-Liften® één voor één afgewerkt en vervolgens worden de gereedschappen op wagentjes klaargezet voor de machinebedieners. 

De snelle en comfortabele toegang, de kwaliteit en de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding waren overtuigende argumenten om voor de intralogistieke oplossing van Hänel te kiezen!

Klaar voor de optimale opslag van gereedschap?