De gereedschapsopslag in de Hänel Lockomat® is veilig, beveiligd en tevens comfortabel!

Het bedrijf Pfeiffer Metalltechnologie GmbH gebruikt een Hänel Lockomat® magazijnlift voor de veilige en beveiligde opslag van verspaningsgereedschappen en voorzieningen voor de bewerking van aluminiumprofielen. 

Door de directe ruimtelijke verbinding met de centrale gereedschapsuitgifte kon er extra opslagruimte worden gewonnen. 

Aangezien de magazijnlift bijna de volledige hoogte van de hal benut, wordt er een maximaal opslagvolume bereikt. Naast de Lockomat® worden er twee Hänel Lean-Liften® voor de ruimtebesparende en beveiligde opslag van grote gereedschapsdragers gebruikt.

'De Hänel Lockomat® biedt een veilige en beveiligde toegang tot onze talrijke gereedschappen. Wij zijn erg tevreden over de oplossingen van Hänel en de service is ook prima.' 
 

Robert Pfeiffer,
directeur 

Directe communicatie met de gereedschapsbeheersoftware

De Lockomat® is via het bedrijfsnetwerk met de zelfstandige gereedschapsbeheersoftware van Pfeiffer verbonden. Elk te vervaardigen product heeft een eigen artikelnummer en is aan de desbetreffende gereedschapslijst gekoppeld.

De medewerkers verzamelen de verschillende gereedschappen indien nodig op een gereedschapslijst. Vervolgens stuurt het gereedschapsbeheersysteem de aanvraag via het netwerk naar de Hänel Lockomat®. Deze geeft op het besturingsdisplay de binnengekomen order weer.In de Hänel Lockomat® zijn opslagplaats en toegang veilig georganiseerd

De lift brengt de desbetreffende draagset naar de werkopening en opent automatisch alleen de vakdeur met het opgevraagde gereedschap. 

Daarbij geeft de Hänel vak- en dieptevakweergave de exacte opslagplaats in de container duidelijk aan. Op de Hänel besturing MP 12 N worden het plateaunummer, het vak en het dieptevak overzichtelijk grafisch weergegeven. Na het uitnemen wordt de boeking direct op de besturing bevestigd en de vakdeur op de Lockomat® gaat weer dicht. 

De opslag met toegangsbeveiliging in de Hänel Lockomat® stelt de voorraad dure gereedschappen veilig!

Klaar voor de optimale opslag van gereedschap?