Centrale gereedschapsopslag met de Hänel Multi-Space® en met extern gereedschapsbeheer

Een Hänel Multi-Space® voorziet als primair gereedschapsmagazijn de complete afdeling Hightechproductie van gereedschappen. Deze 3-assige magazijnlift zet talrijke gereedschappen, meetinstrumenten en verbruiksmaterialen klaar. Hij benut de ruimte optimaal en brengt de opgeslagen artikelen ergonomisch naar de beide centrale werkopeningen.

'De centrale organisatie van onze gereedschappen in de Hänel Multi-Space® bespaart tijd en kosten. Door de qua hoogte geoptimaliseerde opslag en de geringe benodigde ruimte konden wij waardevolle productieruimte winnen.‘

Mathias Rösler,
directeur

Hoge voorraadbetrouwbaarheid en optimale inventarisatie met de Hänel Multi-Space®

De Hänel Multi-Space® kan standaard via talrijke gereedschapsbeheersystemen worden georganiseerd. Bij August Müller is de magazijnlift naadloos met het gereedschapsbeheer op de gereedschapsafdeling verbonden. 

De gebruiker heeft pas toegang tot de gereedschappen nadat hij zich heeft geïdentificeerd door een QR-code te scannen. Hierdoor zijn alle magazijnprocessen altijd traceerbaar. Voor een snelle en betrouwbare registratie zijn er ook QR-codes in veel gereedschappen gegraveerd. De Hänel Multi-Space® stelt dus de voorraad hoogwaardige gereedschappen veilig en biedt een optimale inventarisatie.

Na het scannen van het inrichtingsplan brengt de 3-assige magazijnlift van Hänel de desbetreffende container naar een van de werkopeningen. Daarbij kan tegelijkertijd bij de tweede werkopening worden in- en uitgeslagen. Zo kunnen meerdere gereedschappen van een inrichtingsplan efficiënt worden verzameld. De Hänel vak- en dieptevakweergave markeert de opslagplaats van de opgevraagde gereedschappen zonder verwisseling.

Op dit moment zijn er 9.000 verschillende onderdelen op 145 multifunctionele containers efficiënt in de Hänel Multi-Space® georganiseerd. Door de qua hoogte geoptimaliseerde opslag wordt daarbij waardevolle productieruimte gewonnen en tegelijkertijd de ergonomie verbeterd.

Dat August Müller tevreden over Hänel is, blijkt uit het feit dat het bedrijf nog eens vier Hänel Lean-Liften® voor het expeditiemagazijn heeft aangeschaft.

Klaar voor de optimale opslag van gereedschap?